Bir zamanlar bir çocuk vardı. diye başladı Jac - AlıntıSöz

Bir zamanlar bir çocuk vardı. diye başladı Jace.

Clary hemen araya girdi. Bir Gölge Avcısı mı?

Elbette. Jace'in sesinde bir an için bilgiç bir neşe tınısı belirdi, fakat hemen sonra kayboldu. Çocuk altı yaşındayken babası ona eğitmesi için bir şahin verdi. ?Şahinler yırtıcıdır, öldüren kuşlardır,' dedi babası, ?onlar gökyüzünün Gölge Avcıları'dır.'

Şahin çocuktan hoşlanmadı, çocuk da şahini sevmedi. Keskin gagası çocuğu huzursuz ediyor, parlak gözleri sürekli onu izliyor gibi görünüyordu. Birbirlerine yaklaştıklarında kuş gagası ve pençeleriyle çocuğa saldırıyordu: Haftalar boyunca çocuğun bilekleri ve elleri kanadı. Kendisi bilmiyordu, fakat babası bir yıldan uzun süredir vahşi doğada yaşayan bir şahin seçmişti ve bu yüzden evcilleştirilmesi neredeyse imkansızdı. Ama çocuk uğraştı, çünkü babası ona şahini itaatkar kılmasını söylemişti ve o da babasını memnun etmek istiyordu.

Çocuk şahinin yanından ayrılmıyor, onunla konuşarak ve hatta müzik dinleterek uyanık kalmasını sağlıyordu, çünkü yorgun bir kuşu eğitmek daha kolaydı. Malzemeleri öğrenmişti: Köstekler, başlık, istinga ipi ve kuşu bileğine bağlayan tasma. Şahini kör tutması gerekiyordu ama bunu bir türlü yapamıyordu, bunun yerine kuşun kendisini görebileceği bir yere oturmayı, uzanıp kanatlarını okşamayı, güvenini kazanmayı denedi. Onu eliyle beslemek istedi, ancak kuş buna başlangıçta yanaşmadı. Daha sonları öylesine vahşice yedi ki gagası çocuğun avucunu parçaladı. Yine de çocuk memnundu, çünkü bu bir ilerlemeydi, zira kuşun kendisini tanımasını istiyordu ve gerekirse bunun için kanını dökmeye hazırdı.

Şahinin hızlı uçuş için yaratılmış zarif ve güçlü kanatlarının güzelliğini görmeye başladı ve gücüne, hızına, zarifliğine ve kararlılığına saygı duydu. Hayvan yere doğru dalışa geçtiğinde, sanki ışık hızıyla uçuyordu. Gökyüzünde daire çizip çocuğun bileğine konmayı öğrendiğinde, çocuk neredeyse sevinçten haykıracaktı. Bazen kuş omzuna sıçrayıp gagasını saçlarına gömüyordu. Şahinin onu sevdiğini biliyordu ve eğitilmek bir yana, mükemmel bir şekilde evcilleştirildiğine karar verdiğinde, yaptığı şeyi göstermek için babasına gitti, babasının onunla gurur duymasını istiyordu.

Ama babası artık evcilleşen ve insanlara güvenen kuşu ellerine alıp boynunu kırdı. ?Sana onu itaatkar kılmanı söylemiştim,' dedi babası ve şahinin cesedini yere bıraktı. ?Sense ona seni sevmesini öğrettin. Şahinler sevgi dolu evcil hayvanlar olamaz: Onlar vahşi ve yırtıcıdır, yabani ve zalimdir. Bu kuş eğitilmemiş, sadece kişiliği bozulmuş.'

Daha sonra babası onu yalnız bıraktığında, çocuk kuşun cesedinin başında ağladı, sonunda babası hizmetkarlardan birini cesedi alıp gömmesi için gönderdi. Çocuk bir daha asla ağlamadı ve öğrendiği şeyi asla unutmadı: Sevmek yok etmekti ve sevilmek, yok edilecek kişi olmaktı.

Diğer Cassandra Clare Sözleri ve Alıntıları